Beveiliging

Veel verzekeringsmaatschappijen eisen tegenwoordig een SCM goedgekeurd beveiligingssysteem in uw voertuig, dit hangt af van: Merk/Type voertuig, aanschafwaarde, bouwjaar en woonomgeving. Aan de hand van deze gegevens word door de verzekeringsmaatschappij de klasse indeling bepaald. Hieronder uitgelegd wat de SCM klasse indeling inhoudt.

Klasse indeling:

Klasse 1:

Bestaande uit een elektrisch systeem met minimaal twee automatisch inschakelende blokkeringen, geen detectie en geen alarmering. N.B.: Af-fabrieksystemen voldoen reeds met een onderbreking op het motomanagementsysteem.

Klasse 2:

Bestaande uit een elektrisch systeem met minimaal twee automatisch inschakelende blokkeringen conform klasse 1, omtrek- en ruimtelijke detectie, akoestische en optische signalering.

Klasse 3:

Bestaande uit een elektrisch systeem met minimaal twee automatisch inschakelende blokkeringen conform klasse 1, omtrek- en ruimtelijke detectie, hellingshoekdetectie, optische en akoestische signalering.

Klasse 4:

Bestaande uit een elektrisch dat voldoet aan de eisen van SCM voorschrift AA03 voor klasse 1,2 of 3 alsmede een voertuigvolgsysteem dat aan de eisen van SCM voorschrift TT03 voldoet. Dit voertuigvolgsysteem geeft de positie door van het voertuig dat gekoppeld is aan de meldkamer.

Klasse 5:

Bestaande uit een elektrisch dat voldoet aan de eisen van SCM voorschrift AA03 voor klasse 3 gekoppeld aan een voertuigvolgsysteem dat aan de eisen van SCM voorschrift TT03 voldoet. Dit voertuigvolgsysteem geeft tijdens de alarmering een medling en de positie door van het voertuig dat gekoppeld is aan de meldkamer.