Navigatie

Navigatie is bijna niet meer weg te denken in deze tijd. Daarom zijn er diverse mogelijkheden om te navigeren, denk bijvoorbeeld aan portable navigatie of  geïntegreerde navigatie systemen in het dashboard.

Portable navigatie word vaak d.m.v. een zuignap gemonteerd op het raam, nadeel is dat het system net buiten handbereik zit en er een kabel over het dashboard ligt, daarvoor is ook te kiezen voor een voertuigspecifieke houder met laadfunctie zodat het systeem en binnen handbereik zit en geen kabels over het dashboard heen dwalen.

Ook is het mogelijk te kiezen voor een 2-din radio /navigatie systeem dat geïntegreerd word in het dashboard, voordeel daarvan is dat het altijd binnen handbereik zit, er vaak al een bluetooth functie  in verwerkt zit zodat men al handsfree kan bellen en het geluid te alle tijden over de speakers gaan zodat het goed verstaanbaar is. Tevens hebben die systemen vaak ook de mogelijkheid dat men DVD kan afspelen en een Ipod aan kan sluiten ( optioneel via Ipod kabel / interface ) .